11 oktober 2024

De afdeling communicatie en marketing is de plek waar we met al onze kennis over lezen, leesbevordering en literatuureducatie op basis van data-analyse het bereik onder leesbevorderaars willen vergroten. 

Wat ga je doen?

Teamleider communicatie & marketing is een coördinerende en uitvoerende functie ter ondersteuning van de taken van Stichting Lezen. Je geeft leiding aan een team van vijf communicatiemedewerkers. 

Je legt verantwoording af aan de directeur-bestuurder en maakt als teamleider communicatie & marketing onderdeel uit van het MT.

In je werk krijg je te maken met een groot aantal partijen zoals ministeries, koepelorganisaties, onderwijs- en wetenschapsinstellingen, jeugdgezondheidszorg, kinderopvang en bibliotheken, naast het letterenveld, media en de politiek.

Je verantwoordelijkheden betreffen drie gebieden: 

1. Communicatie- en marketingbeleid

  • Je adviseert en denkt strategisch mee met de directeur-bestuurder en het MT over het beleid van Stichting Lezen. 
  • Je adviseert over en levert een bijdrage aan de gezamenlijke visie op communicatie bij in- en externe activiteiten. Je vertaalt beleidsplannen van de organisatie naar on- en offline communicatie- en marketingbeleid en -jaarplan en draagt met je team zorg voor de realisatie.
  • Je beïnvloedt en bewaakt het imago en de naamsbekendheid van Stichting Lezen en bevordert de communicatie en marketing over de diensten van de organisatie in brede zin.
  • Je weet de doelgroepen van Stichting Lezen te bereiken met de juiste boodschap op basis van data-analyse.

2. Coördineren communicatieactiviteiten

  • Je draagt zorg voor het opstellen van kaders en richtlijnen voor communicatie en  marketing en bewaakt deze.
  • Je bent verantwoordelijk voor de corporate communicatiemiddelen en coördineert externe communicatieactiviteiten.
  • Je coördineert de strategische communicatie en de online marketing en houdt zicht op de goede uitvoering hiervan.
  • Je onderhoudt contact met media en bent eerste aanspreekpunt voor de pers en woordvoerder namens Stichting Lezen.

3. Aansturen team

  • Je bent verantwoordelijk voor een heldere taakverdeling van medewerkers.
  • Je draagt zorg voor de realisatie van de verschillende taken van het communicatieteam.
  • Je bevordert de samenwerking met andere onderdelen van de organisatie. Je voert functionerings-, beoordelings- en verzuimgesprekken en stimuleert de competentieontwikkeling van medewerkers.

Wat breng je mee?

Als teamleider kun jij je opstellen als een echte teamspeler met oog voor iedere medewerker. Je hebt gevoel voor humor, weet te relativeren en kent het belang van werkplezier. 

Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in (data)marketing en op communicatiegebied. 

Binnen onze organisatie staat collegialiteit hoog in het vaandel, het is dus belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Je hebt gevoel voor wat er leeft binnen de organisatie en bent in staat om hier proactief op in te spelen. Je brengt een sterk lerend vermogen mee. 

Binnen je functie ben je in staat om op een integere manier en met overtuigingskracht je team aan te sturen. Je kunt goed plannen en organiseren en weet op een creatieve, sociale en communicatieve manier duidelijk te maken wat nodig is om het resultaat dat jij voor ogen hebt te bereiken. Gedurende het proces houd je scherp de voortgang in de gaten. Zo heb je een sterk gevoel voor het vormgeven van beleidsprocessen van de afdeling. 

Daarnaast:

  • Heb je een universitair werk- en denkniveau;
  • Breng je ruime werkervaring mee in een vergelijkbare functie;
  • Ben je beleidsmatig en strategisch sterk
  • Heb je kennis van (data)marketing, pr en (sociale) media en affiniteit met het maatschappelijk werkveld van Stichting Lezen;
  • Heb je uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden;
  • Beschik je over een relevant netwerk.

Wat bieden wij jou? 

Naast een prettige en betrokken, collegiale werkomgeving bieden we jou:

  • Goede salariëring en secundaire voorwaarden. Een indicatie voor het salaris is € 5.200 – € 6.100 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek

Solliciteer!

Klinkt dit als een functie die jou goed zou passen? Wij horen graag van je! Stuur je cv en motivatie vóór 1 november naar info@lezen.nl met als onderwerp ‘Teamleider communicatie & marketing’. Als je nog vragen hebt kun je terecht bij Tamar van Gelder, directeur-bestuurder van Stichting Lezen via 020-6230566 of info@lezen.nl

We werken volgens de uitgangspunten van de code Diversiteit&Inclusie. We nodigen iedereen van harte uit om te solliciteren, ongeacht culturele achtergrond, gender, sekse, geaardheid, fysieke of mentale uitdagingen. Jouw unieke perspectief is meer dan welkom! We willen als team graag een afspiegeling zijn van de maatschappij.

Trefwoorden